Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Saturday, 2 March 2013 @9:16 am 2 comments
Tutorial : Youtube player (MP3)
السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة *peace upon to you!*



Hai , sekarang ni baru pukul 8 lebih~ ok lah kan sekarang ni Scm player bermasalah, jadi jom guna MP3 player yang style Youtube punya pulak! yang ni Fara pernah guna kat blog kedua Fara! tapi skang guna lain dah~ ok jom kita mulakan!

1.korang copy code ni dan paste kan kat dashboard -> layout ->add gadget > html/java script
<center><object width="27" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DFnDXQscO8w?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;color2=BADCF7" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/DFnDXQscO8w?version=2&autoplay=1&hl=en_US&color1=ffffff&color2=ffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center></center>
2.tukarkan kod warna oren tu ngan kod lagu yg korang nak dari youtube..kalau tak tau tgk gambar kat bawah ni!



3.dah siap? tekan save! senang je kan? kalau tak jadi comment lah ye~

bye , ASSALAMAUALAIKUM
go0d luck~

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017