Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Thursday, 7 March 2013 @12:09 pm 1 comments
Pengsan -.-
Assalamualaikum! *peace upon to you!*

ha? korang tengok tajuk kat atas tu?haha betul! Pengsan kan? Tapi kenapa pensan pulak tiba-tiba ni? ok meh Fara ceritakan! masa petang semalam, Fara pengsan kat sekolah! haha sebab larian cyber je pon~ Ramai orang pelik macam mana budak no.1 road run thn lepas boleh pengsan? bukan dia tahan ke? haha jom Fara cerita knp Fara boleh jai macam tu!

--------------------------------------------------------
Pada hari Rabu yang lepas, perang puku 2..Fara makan minum sebelum start kokurikulum. Dah perut semua dah kenyang, Masuk lah dewan mengikut ruma sukan masing-masing...Fara rumah merah(expert) . Lepas tu pukul 2.30 ptg cikgu dah mulakan larian cyber, bermula dari budak laki dulu..sebelum tiba giliran budak perempuan, Fara kata nk tunggu kawan-kawan Fara yang Fara tak nak lari laju macam thn lepas..nak jalan je ngan kwan2 Fara :)

dah pukul 3 petang. Tiba lah masanya untuk kaum hawa lari pula.. haha time tu Fara lupa pasal nak lari ngan kawan Fara sama2..dah mula tu macam biasa la Fara je yang depan...ye lah..Fara tahan lari..Fara joging on org kata Fara lari..haih..dah 1/4 kat tas jalan, Fara teringat yang Fara nak lari ngan kawan-kawan Fara..Fara pon terus behenti sedangkan Fara tengah laju time tu..(dlm hati Fara ckp "Alah,latihan je pon") Fara pon tunggu je dan biarkan org lain potang Fara.. Fara tak kisah pon..lepas tu hampir lima minit Fara berhenti kat tengah -tengah jalan org nak lari tu ,Fara rasa lambat sangat lah kawan-kawan Fara ni...baru nak mulakan balik jumpa pulak classmate Fara baru potong Fara...Pastu die ajak Fara lari.

Fara pon lari ikutt die then tetia Fara rasa sakit kepala sangat-sangat ngan kaki (mungkin sebab berhenti ngan start lari mengejut) Fara pon cakap la kat classmate Fara,Amirah tu
   "Amira, kite sakit kepala lah.."
   "Alah, lari je, kite pon sakit gak..sakit kat perut.." -amirah
Fara pon lari je lah..amirah lari tak berhenti langsung..dah sakit sangat ni...Fara suruh Amirah berhenti! Die benti seminit je pastu dia lari! Aduh..ikut je lah..time tu dah nak pengsan rasa..pitam lah tu..Pastu Fara cakap kat dia yang Fara dah tak tahan! Dia tinggal Fara..Fara tak nak lari sorang takut pengsan sorang-sorang kat tengah-tengah jalan..Fara jalan sampai simpang nk lintas jalan gi Taman tasik Cyberjaya..ada cikgu jaga kat situ. Fara cakap kat cikgu
  "Cikgu,nak pengsan!"
agak lah suara pon tak terkeluar sangat,cikgu senyum je...mungkin cikgu ingat itu sekadar rungutan je..ye lah..kat dah banyak pelajar merungut cam tu,Panas lah,Nak pengsan la..macam -macam lagi lah.

Dah memang tak larat..tapi paksa diri  je la..pastu tetiba Dyna ngan Tisha datang,
  "hai!"-dyna ngan tisha dari belakang.
  "awk,kite dah tak larat! nak pengsan"-Fara cakap
  "awak,hanim nak pengsan!tengok muka dia..."-tisha
lepas tu tisha papah Fara.Sian Tisha kene papah Fara :/ Pastu Fara ajak Tisha duduk kat tepi..kat tempat redup! Panas sangat time tu! Fara rasa nak pengsan! memang panas lah..angin pon tak ada :/ haih..pastu hanis kelas KRK pulak datang..Dia tanya Tisha
  "kenapa ngan Hanim?"
  "Dia pitam"-Tisha
Hanis pon tolong papah Fara.Sampai sekolah rendah,kite orang nak lintas gi masuk ikut sekolah rendah(kira nak ambil jalan shortcut lah ~) masa nak lintas tu,mesti lah kene lari! tapi tak berdaya dah nak lari..terpaksa tunggu sampai kereta tak ada.

Dah lintas tu,terus masuk sekolah rendah.Cikgu sekolah rendah tak marah pon sebab tengok keadaan Fara ni..sampai kat tempat PBSM tu Tisha bagi tau cikgu yang Fara pitam .Cikgu suruh minum tapi Fara tak nak..Pastu cikgu suruh baring,Fara tak nak jugak sebab kalau Fara baring pengsan terus lah..Pastu Amirah suruh Fara Sanda kat dia.Fara pon sandar.Intan tolong kipas kan Fara..lepas tu Fara dah tak sedar sangat .yang tau Amira ngan Intan bawa Fara turun Baring kat bawah.Lepas baring lagi lah..kira pengsan dah Fara ni..Dah tak tau apa-apa yang jadi.Pastu Fara perasan lah sikit ada orang kata dah balik.Fara kata  nak jalan sendiri tapi tak boleh..Fara dah sedar balik dah sampai rumah rupanya~

~*~*~*~

Esok tu (hari ni lah,Khamis) Fara datang sekolah! Ramai tya pasal Fara!tak sangka diorang ni prihatin juga kat Fara ..Padahal sebelum ni tak ada org pon nak kawan ngan Fara...dalam kelas lagi sunyi kalau Kuwa tak ada :/ Tak pelah..Pastu Fara nak tau pasal Fara semalam yang time Fara tak sedar tu! ada org bagi tahu yang muka Fara memang dah tak ada tenaga gila! lagi Masa yang Fara nak jalan sendiri tu cam terhoyang -hayun ...haha lagi Dyna kata Aiman tya itu la ini la..(tak tau dia tya apa) pastu Lyana kata kecoh budak kelas time Fara pengsan tu..ok itu je yang lain2-lain tu Fara tak tau! haha ok lah! bye! Assalamaualaikum
happy always~ =D

FARANYM | HYOUKURONA 2017