Kuroi KENSHIN
KUROI KENSHIN
HTTP://FARANYMBOBOIBOY.BLOGSPOT.COM
posted by Fara_nym | Hyoukurona Monday, 24 December 2012 @11:39 am 0 comments
Tutorial: Cara buat simple header
Assalamualaikum!*peace upon to you*

sebelum gerakan kilat!

ok pagi-pagi ni Fara nk buat tuto simple header! sengang je untuk new blogie >.<
ok ini kalo yang ada photoscape & paint! Fara rasa korang ada kan!

Buat header Guna PAINT
1.korang gi paint,then amek gambar yang korang suka!
(tengok gambar!)
caranya
no.1 pergi paste
2, tekan paste from!

 3.tekan gambar apa yang  korang suka!
4.tekan open..(tengok gambar)

 5.tekan icon 'A' untuk tulis..(tengok gambar)tekan utuk lebih  jelas)
6.korang buat beasar mana nak tulis..pastutekan dalam kotak tu untuk tulis

 note:-
*petak biru untuk tulisan
*petak hijauu saiz tulisan
*petak merah untuk warna tulisan!


7.tambah lah apa yang korang suka cam dalam gambar ni!
petak merah untuk bentuk


8.dah siap ?ok kita save ye!mula2 tekan petak merah (rujuk gambar)
pastu tulis nama header..kat petak hijau tu!
pastu tekan save kat petak ungu tu!


kemuadian dah siap jadi lah begini!!


cara masukkan dalam blog ikit tuto ni ye!-->klik!
ok sampai sini je! tata semoga berjaya!

Labels:


FARANYM | HYOUKURONA 2017